• Home
  • Social Media
  • “Τι κατάλαβα για τα Digital Media” στο #socialbiz @EBEA

“Τι κατάλαβα για τα Digital Media” στο #socialbiz @EBEA

social_biz_003

Ζήτησα από μία νέα κοπέλα, με εξαιρετικές σπουδές σε θέματα γύρω από την Μουσική Παραγωγή, η οποία μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και έχει ταλέντο στον σχεδιασμό σύνθετων project (σε συνάρτηση με το νεαρό της ηλικίας της) να έρθει να παρακολουθήσει το 7ο SocialBiz στο ΕΒΕΑ.

Η κριτική και οι παρατηρήσεις της θα ήταν χρήσιμες για να περιγράψουν στον κόσμο της Μουσικής Βιομηχανίας τις δυνατότητες που έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η ερευνητική ομάδα της i-Dialogue, για τα πειραματικά project που υλοποιούνται με την υποστήριξη κάποιων επιχειρήσεων κλπ

Η Δέσποινα Κοντογιάννη έγραψε αυτό λοιπόν:

Πόσο digital σκεφτόμαστε τελικά;

Και πάνω απ’ όλα τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με το να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε digital. Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι εγώ που είμαι πιο εξοικειωμένη με τα social media, την ιντερνετική ζωή κλπ, δεν είχα ιδέα μέχρι μέχρι να παρακολουθήσω το «Σκέψου φυσικά..σκέψου social».

H πρώτη ενότητα για το digital thinking αναφέρθηκε σε διάφορα εργαλεία προβολής της κάθε επιχείρησης μέσω των social media και κυρίως του Facebook. Έγινε ξεκάθαρη η αναγκαιότητα μιας οργανωμένης στρατηγικής, τα Do’s and Don’ts-όπως το ότι η ειλικρίνεια είναι το παν αν θέλουμε να προωθήσουμε κάτι, γιατί μετά χτίζουμε κλίμα αναξιοπιστίας-και τόσα άλλα που μέχρι και τώρα μου φαίνονται δεδομένα, αλλά μ’ ένα γρήγορο σκανάρισμα στα μέσα συνειδητοποιώ πως ακόμα και μεγάλες καμπάνιες δεν τα ακολουθούν.

Η επόμενη ενδιαφέρουσα ενότητα, το «Βαθύ Twitter» ήταν μια γερή γροθιά για το πόσο λάθος χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες απ’ την Ελλάδα (συντριπτική πλειοψηφία), ενώ με το σωστό τρόπο, επίσης γίνεται ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο. Μια χιουμοριστική προσέγγιση που έδωσε, σίγουρα, τροφή για σκέψη.

Το σημείο που πραγματικά άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη μου ήταν η αναφορά στο τεράστιο κεφάλαιο των Big Data. Σχεδόν άγνωστος όρος, δεν ήξερα τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση κι η αλήθεια είναι πως όταν μπαίνουν στο παιχνίδι λέξεις όπως «στατιστικά» ή «ανάλυση» ένας μέσος χρήστης, όπως εγώ, τρομάζει. Φυσικά, τα πράγματα είναι πιο απλοποιημένα απ’ ό,τι θεωρούμε. Σε καμία περίπτωση δε φανταζόμουν τι προοπτικές εξέλιξης δημιουργούνται κι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ενημερώθηκα περί αυτού.

Πολύ μεγάλη ενότητα κι αυτή της Google και του Google My Business, επίσης. Αρκετοί προβληματισμοί μου δημιουργήθηκαν, κυρίως στον τομέα του marketing. Όπως γιατί οι επιχειρήσεις δεν εμπιστεύονται τόσα μέσα κι εργαλεία, γιατί είναι δύσπιστοι και κοπιάζεις να πείσεις κόσμο οποιασδήποτε ηλικίας ότι είναι προς όφελός του αυτό που προτείνεις, πως θα βοηθηθεί και θα έχει κέρδος και να καταρρίψεις την κλισέ φράση «το ίντερνετ είναι το μέλλον» (μια εικοσαετία πίσω θα μπορούσε, ίσως) γιατί είναι το απόλυτο παρόν. Όπως και τα διαδραστικά εργαλεία. Χρειάζεται να αφιερώσει κάποιος ελάχιστο χρόνο για να εξοικειωθεί μαζί τους κι η συνέχεια μόνο κέρδη θα αποφέρει.

Συμπερασματικά, λοιπόν, μπορώ να πω πως δε σκεφτόμαστε social, δεν έχουμε digital thinking, μα σίγουρα έχουμε σημειώσει μια σημαντική πρόοδο. Και σημαντική γιατί τα παραδείγματα είναι από αρκετά άτομα μέσης ή παραπάνω ηλικίας. Επειδή όλα τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, πιστεύω πως για τους άμεσα ενδιαφερόμενους θα έπρεπε να γίνονται τακτικότατες ενημερώσεις κι επιμορφώσεις.

Trackback from your site.

ArtVertise

A Hub of professionals, with different specializations in the fields of Communication, Marketing and Technology. We offer services that are based on cutting edge technology, digital applications and platforms within a stable Networking of x partnerships. We have a close collaboration with the research organization I-Dialogue, and on their behalf, we conduct E-Commerce Consulting Seminars and Communication. Follow on Facebook or read our blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014 by ArtVertise - All rights reserved
Powered by: ArtVertise || Κατασκευή Ιστοσελίδας - SEM - SEO : Innovation Group