H TEXNH TOY ΘΕΑΤΡΟΥ

001_Techni_tou_theatrou_teaser

ΣΧΟΛΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

Το μάθημα απευθύνεται σε όσους γοητεύονται από το Θέατρο, έχουν βιώσει τη συγκίνηση της Σκηνής ως θεατές και θα ήθελαν να τολμήσουν να συμμετάσχουν στη θεατρική πράξη. Επικεντρώνεται στην τέχνη της αφήγησης μπροστά σε κοινό και εμβαθύνει στα πάθη -και τα λάθη- των ανθρώπων, όπως αυτά έρχονται στο φώς μέσα απο τα θεατρικά κείμενα. Αν η τέχνη της αφήγησης προήλθε απο την ανάγκη να περιγράψουμε μια περιπέτεια, το μάθημα ασχολείται ακριβώς με αυτό, ετοιμάζοντας τον σπουδαστή για τη Σκηνική Πράξη.

Περιλαμβάνει συνειδητοποίηση της λειτουργίας του σώματος, άσκηση και χρήση της αναπνοής και της φωνής, ανάλυση κειμένου, γνώση και επέκταση των ορίων της εκφραστικότητας, ανάλυση και εμβάθυνση στα θεατρικά έργα, καθώς και χρήση και έλεγχο των συναισθημάτων, έτσι ώστε ο αφηγητής/ηθοποιός να καταστεί το κεντρικό πρόσωπο στη σχέση Σκηνής-Κοινού, βιώνοντας χωρίς περιορισμούς την ηδονή της αφήγησης.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

ΚΩΣΤΗΣ ΣΦΥΡΙΚΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και θέατρο στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης της Ρούλας Πατεράκη.
Ως ηθοποιός, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» Θεσσαλονίκης, το Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης, το Αεικίνητο, την Ελεύθερη Σκηνή,ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: 2.00’
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 7 μήνες (Δεκέμβριος – Ιούνιος)
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00-13.00
ΕΝΑΡΞΗ: Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : 210 7240673 – 6980133233

την Εταιρεία Θεάτρου «Η Σκηνή», την Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη», το Εθνικό Θέατρο και τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και Αγρινίου. Από το 1990 έως το 1993 εγκαταστάθηκε στις Η.Π.Α., όπου σπούδασε Αγωγή της Φωνής (Emerson College, Circle in the Square, New Actors Workshop) με την Kristen Linklater, αποκτώντας την ιδιότητα του καθηγητή του εξελιγμένου από την ίδια συστήματος αγωγής της φωνής. Στις Η.Π.Α. Δίδαξε Αγωγή της Φωνής ως βοηθός της Andrea Haring στην επαγγελματική δραματική σχολή Circle in the Square της Νέας Υόρκης. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική, κίνηση και σκηνικές συμπλοκές στο Shakespeare and Company, ενώ πήρε μαθήματα τεχνικών Alexander και Feldenkreis στη Φιλαδέλφεια.
Παρακολούθησε σεμινάρια αγωγής της φωνής στο Royal National Theatre Studio του Λονδίνου με την Patsy Rodenburg και σεμινάρια της τεχνικής Alba Emoting στο Weselyan University του Ιλινόις με τη Suzanna Bloch. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην τεχνικής Lessac για επαγγελματίες καθηγητές Αγωγής της Φωνής με τις Deborah Kinghorn και Nancy Krebs στο De Paw University της Ιντιάνα.

Από το 1993 διδάσκει Αγωγή της Φωνής και Υποκριτική σε Δραματικές Σχολές (Εμπρός, Αρχή-Νέλλης Καρρά, Θέατρο των Αλλαγών, Γιώργου Κιμούλη, Ίασμος, Ωδείο Αθηνών), στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) καθώς και στα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, εκπαιδεύει στη δημόσια παρουσίαση επαγγελματίες της επικοινωνίας, στελέχη επιχειρήσεων, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Από το 2015 διευθύνει τη νεοϊδρυθείσα «Σχολή Λόγου» στο Ωδείον Αθηνών.
Έχει αναλάβει τη φωνητική προετοιμασία πολλών ηθοποιών και σχημάτων στο θέατρο στον κινηματογράφο ( «Η Υπόθεση της Οδού Λουρσίν» σε σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή (Θέατρο Εμπρός), «Ο Ναυτικός» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων), «Αίας» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Φεστιβάλ Αθηνών), «Άσμα Ασμάτων» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη), «Δεκαπενταύγουστος» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, «Black Out», του Μενέλαου Καραμαγγιώλη).


Trackback from your site.

ArtVertise

A Hub of professionals, with different specializations in the fields of Communication, Marketing and Technology. We offer services that are based on cutting edge technology, digital applications and platforms within a stable Networking of x partnerships. We have a close collaboration with the research organization I-Dialogue, and on their behalf, we conduct E-Commerce Consulting Seminars and Communication. Follow on Facebook or read our blog.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Built with HTML5 and CSS3 - Copyright © 2014 by ArtVertise - All rights reserved
Powered by: ArtVertise || Κατασκευή Ιστοσελίδας - SEM - SEO : Innovation Group